Inbraakbeveiliging » Hang en sluitwerk de belangrijkste schakel in uw beveiliging

Hang en sluitwerk, de belangrijkste schakel in uw beveiliging.

De beveiliging van uw woning of bedrijfspand is zo sterk als de zwakste schakel. U kunt uw eigendom rondom in de camera’s hangen of een state of the art alarmsysteem installeren, maar wanneer uw hang en sluitwerk niet op orde is komt de indringer kinderlijk eenvoudig binnen.

Helaas zien wij heel vaak, 8 van de 10 keer, dat het hang en sluitwerk niet op orde is en dat men wel heel graag een alarminstallatie wil. Gelukkig kunnen wij u hierin perfect adviseren en zullen dit dan ook altijd doen. 

Direct een afspraak maken? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

‘Hang en Sluitwerk vaak een vergeten onderdeel van de beveiliging’

Wat is goed Hang en Sluitwerk?

Goed hang en sluitwerk voldoet aan de laatste eisen en normen, en is daarbij voorzien een SKG-certificering. En dat alles op de juiste manier gemonteerd is. 

Wij begrijpen heel goed dat mensen denken dat hun hang en sluitwerk prima in orde is en dat het bij hun wel goed is, en de inbreker echt niet zomaar binnenkomt. 

Echter vergeet men vaak dat men al jaren, soms wel tientallen jaren, in een woning woont waar het hang en sluitwerk de laatste jaren echt niet is vervangen. Was het hang en sluitwerk in die jaren prima op orde, dat is het vaak nu niet meer. 

Dit komt simpel gezegd door de vooruitgang van de techniek maar ook door de eenvoud waardoor inbrekers een woning binnenkomen en waar producenten weer een antwoord op ontwikkelen in hun productaanbod.

Een goed voorbeeld hiervan is de toevoeging van Anti-kerntrek in het beslag, wat voorkomt dat de cilinder getrokken kan worden uit het beslag, wat een heel veel voorkomende manier van inbreken is.

In het huidige bouwbesluit is nu ook opgenomen dat nieuwbouw standaard moet zijn voorzien van veiligheidsbeslag met Anti-kerntrek beveiliging.

Daarnaast is het van belang dat uw beslag en uw sloten zijn voorzien van het SKG-keurmerk.

Maar ook is het per 1 april 2014 een eis voor bestaande bouw dat een woning moet zijn voorzien van een Anti-kerntrek beveiliging, wanneer u wilt voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Links het oude beslag en rechts het veiligheidsbeslag voorzien van Anti-kerntrek beveiliging met SKG*** certificering.

Het juiste hang en sluitwerk verkleint de kans op een inbraak tot wel 90%

Links het oude beslag en rechts het veiligheidsbeslag voorzien van Anti-kerntrek beveiliging met SKG*** certificering.

Wat betekend SKG?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk (o.a.) test op sterkte en duurzaamheid.

Leveranciers kunnen hun producten laten testen door deze Stichting en wanneer deze producten een groot aantal testen doorstaat zal het product SKG gecertificeerd worden. Deze krijgen dan 1 ster, 2 sterren of 3 sterren.

Op deze manier bent u ervan verzekerd dat het hang en sluitwerk voldoet aan de juiste eisen. 

Goedgekeurd hang en sluitwerk is voorzien van het SKG logo met een of meerdere sterren. Deze zijn onderverdeeld in 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe sterker de beveiliging.

SKG Sterren

Goedgekeurd hang en sluitwerk is voorzien van het SKG logo met een of meerdere sterren. Deze zijn onderverdeeld in 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe sterker de beveiliging.

Waar staan de sterren bij skg voor?

SGK 1 ster: standaard inbraakwerend

Producten met één ster worden beschouwd als niet-zelfstandig inbraakwerend; d.w.z. dat deze moeten worden toegepast in combinatie met tenminste één ander gelijkwaardig of sterker goedgekeurd product. Om te zorgen voor de juiste inbraakwerendheid.

SGK 2 sterren : zwaar inbraakwerend

Producten met twee sterren kunnen zelfstandig worden toegepast. Ze kunnen het binnendringen van inbrekers minstens drie minuten vertragen.

SKG 3 sterren: Extra zwaar inbraakwerend

 Is ook zelfstandig inbraakwerend en deze zal een inbreker minstens vijf minuten vertragen.

Hang- en Sluitwerk Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als u zeker wilt zijn van een veilig huis adviseren wij uw woning te voorzien van Hang- en Sluitwerk welke voldoet aan de eisen zoals deze zijn opgenomen in het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen).

Voor ramen geldt dat het Hang- en Sluitwerk minimaal voldoet aan SKG** en voor deuren geldt dat sloten en scharnieren minimaal SKG** zijn en deurbeslag minimaal SKG***. Wanneer er een veiligheidsbeslag SKG*** wordt toegepast zonder kerntrekbeveiliging dan dient de cilinder SKG*** te zijn en als er Veiligheidsbeslag met Kerntrekbeveiliging SKG*** wordt toegepast dan wordt er een SKG** cilinder aangeraden.

Voor een uitgebreid advies kunt u geheel vrijblijvend contact met ons nemen. Bij Gildeguard werken wij uitsluitend in overeenstemming met de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Direct een afspraak maken? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!